“Velingtono” kepsnys

1,5 kg jautienos filė,
50 g sviesto,
100 g pievagrybių,
2 česnako skiltelės,
150 g kepenų pašteto,
400 g sluoksniuotos bemielės tešlos,
truputis druskos,
pipirų,
1 kiaušinis.

Jautienos filė ištrinkite druska bei pipirais ir apkepkite iš visų pusių su puse sviesto. Mėsą įdėkite į kepimo indą ir 20 min. kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Išimkite ir leiskite atvėsti. Grybus ir česnaką susmulkinkite ir apkepkite su likusiu sviestu. Tada sumaišykite su paštetu ir pagal skonį pasūdykite.

Tešlą truputį pakočiokite ir gabalėlį pasilikite kepsniui papuošti. Ant tešlos vidurio tepkite grybų ir pašteto mišinį, ant jo dėkite mėsą. Suvyniokite mėsą ir užlenkite tešlos galus. Kraštus gerai užspauskite. Kepsnį dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą “siūlė” žemyn, patepkite kiaušinio plakiniu ir papuoškite iš pasiliktos tešlos išpjautomis velykinėmis figūrėlėmis.

Kepsnio viršų keliose vietose pabadykite mediniu iešmeliu ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 1,5 val. Jei viršus ims per daug skrusti, uždenkite folija. Iškepus reikia palaikyti 15 min. ir tik tada pjaustyti. Galima patiekti su grietinės ir krienų padažu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *