Šiandien noriu pasidalyti omleto suflė receptu, kurį pastaruoju metu dažnai gaminu. Omletas yra labai purus ir erdvus, su oro burbuliukais viduje.
Omletas keptuvėje (be pieno)
Ingredientai (1 porcijai)
Kiaušiniai – 2 vnt.
Druska – pagal skonį
Aliejus – keptuvei sutepti
Recepto vaizdo įrašasPurški kiaušinienė keptuvėje (be pieno)
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasPuffy Pan Omelet (be pieno)
Recepto nuotrauka: Kiaušinienė (be pieno) – 1 žingsnis
Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymai išplakami iki standžių putų.
Į kiaušinių trynius įberkite druskos ir išmaišykite vieliniu plakikliu.
Suplaktus baltymus su kiaušinių tryniais atsargiai iš apačios į viršų išmaišykite.
Recepto nuotrauka: Kiaušinienė keptuvėje (be pieno) – 2 žingsnis.
Supilkite masę į riebalais pateptą keptuvę ir kepkite omletą ant vidutinės ugnies uždengę dangčiu 10 minučių. Įsitikinkite, kad omletas nesudegė apačioje. Jei užsidegtų, sumažinkite karštį.
Recepto nuotrauka: Kiaušinienė keptuvėje (be pieno) – 3 žingsnis
Omletą perlenkite per pusę. Apverskite išgaubta puse, prilaikykite ranka ir kepkite porą minučių.