Zuikienės keksiukai su razinomis

(6 porcijos)
70 g kvietinių miltų,
50 g krakmolo,
4 kiaušinių,
3-4 šaukštų razinų be kauliukų,
50 g cukraus,
1 g vanilės,
1/6 šaukštelio kepimo miltelių,
ant peilio galo druskos,
6 margučių,
kaspinėlių jiems papuošti.

Zuikienės keksiukai su razinomis pradžiugins vaikučius per velykinę šventę. Razinas užpilkite tik ką užvirusiu vandeniu ir uždengę palaikykite 30 min. Vandenį nupilkite, razinas paberkite ant popierinių rankšluoščių, nusausinkite. Virtuviniu kombainu gerai išplakite kiaušinius. Nedidelėmis porcijomis sudėkite cukrų, krakmolą, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir vanile, razinas, žiupsnelį druskos.

Viską atsargiai ir kruopščiai permaišykite. Tešlą išpilstykite į keksų kepimo formeles su uždarais viduriukais-kad į iškepusius keksiukus būtų galima įdėti po margutį. Tešlos, kuri kepama pakils, pripildykite ne daugiau kaip pusę kiekvienos formelės. Kepinukus pašaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite maždaug 20 min.

Mediniu smaigeliu patikrinkite, ar keksiukai iškepę (įsmeigtas ir ištrauktas smaigelis turi būti sausas). Ataušinkite, papuoškite margučiais, kaspinėliais ir patiekite.

Velykiniai “Aukso” kiaušiniai

(2 porcijos)
2 kietai virtų kiaušinių,
1 kiaušinio trynio,
1 šaukšto kvietinių miltų,
2 šaukštų maltų džiūvėsėlių,
200 g aliejaus-virti,
pagal skonį druskos,
šviežių salotų lapelių,
ridikėlių,
krapų žalumos-garnyrui.

Velykiniai “Aukso” kiaušiniai-puikus užkandis šventiniam stalui. Paruoškite 3 dubenėlius-su miltais, tryniu ir džiūvėsėliais. Kiekvieną nuluptą kiaušinį (galite jį pasmeigti mediniu smeigtuku) apvoliokite kiekvieno dubenėlio turiniu.

Puode įkaitinkite aliejų, sudėkite miltais, tryniu ir džiūvėsėliais apvoliotus kiaušinius-taip “paauksintus” patiekite su šviežiomis salotomis.

Kepinukai ,,Pasipuošusių viščiukų porelė”

(2 porcijos)
2 nedidelių mielinių bobelių “Pavasaris”(ieškoti receptuose),
200 g grietinės (35 proc. riebumo),
1 pakelis grietinėlės standiklio,
3 šaukštų miltinio cukraus,
5-6 šaukštų maltų kukurūzų dribsnių.

Papuošti:
migdolų,
razinų,
džiovintų abrikosų,
raudono ir žalio marmeladinių saldainių,
pabarstukų-cukrinių žirnelių.

Kepinukai “Pasipuošusių viščiukų porelė” papuoš šventinį vaikų Velykinį stalą. Bobeles apipjaustykite, kad pasidarytų panašios į varpelius. Apkepkite grietinėle, standžiai išplakta su standikliu ir miltiniu cukrumi, apvoliokite maltais kukurūzų dribsniais. Įsmeikite “akytes”-razinas, “snapelius”-migdolų branduolius.

“Skiauterėles” išpjaustykite iš raudono marmeladinio saldainio, o “pėdeles” ir “sparnelius”-iš džiovintų abrikosų. Vieną kepinuką papuoškite cukriniais žirneliais, kitą-“kaklaraisčiu”, išpjaustytu iš žalio marmeladinio saldainio.

Kiaušiniai “Puodeliai”

(4 porcijos)
4 kietai virtų kiaušinių,
1 nedidelio šviežio arba rauginto agurko,
100 g lydyto minkšto sūrio,
2 šaukštelių virtų arba šviežių smulkiai tarkuotų morkų,
1 šaukštelio citrinos sulčių,
1 šaukšto sumaltų graikinių riešutų branduolių,
2 petražolių stiebelių,
pagal skonį žalumynų,
druskos.

Nurėžkite kiaušinių viršūnėles, dugnelius. Išskobkite trynius. Agurką supjaustykite į 4 dalis, peiliu suformuokite gražius padėkliukus. Įdaras: sumaišykite trynius, minkštą lydytą sūrį, citrinos sultis, tarkuotas morkas, riešutų trupinius.

Dėkite ant peilio galo druskos ir sumalkite virtuviniu kombainu. Gauta mase įdarykite kiaušinių baltymus, juos dėkite ant padėkliuko, paruošto iš agurko, vietoj rankenėlės pritvirtinkite po petražolės stiebelį.

Apskrudintas kepsnys

(2 porcijos)
800 g mėsos nugarinės su kauliukais (labiausiai tinka aviena, veršiena),
po pluoštelį petražolių,
mėtų,
rozmarinų,
2 česnako skiltelių,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
1 šaukšto cukraus,
žiupsnelio valgomosios jūrų druskos.

Susmulkinkite mėtas, petražoles, rozmarinus, česnakus, sumaišykite, užpilkite aliejumi, cukrumi, žiupsneliu pipirų. Paruoštu marinatu aptepkite nugarinę, paslėkite ir pamarinuokite mažiausiai 1 val. Ją pašaukite į įkaitintą orkaitę, įjungę vadinamąjį grilio režimą.

Kepkite pavartydami, kol mėsa iškeps, o paviršius gražiai apskrus. Patiekite su troškintais burokėliais, pikantiškomis žaliosiomis citrinomis ir bulvėmis arba su žaliaisiais bulvių bokšteliais ir žaliuoju padažu.

Sluoksniuotas nugarinės kepsnys

(6 porcijos)
1,2 kg kiaulienos nugarinės,
2 vištienos šlaunelių,
3 morkų,
1 svogūno,
šviežių špinatų,
4-5 skiltelių česnako,
1/2 aitriosios marinuotos paprikos,
aliejaus,
1 citrinos,
4,5 šaukšto juodųjų serbentų uogienės,
penkių rūšių pipirų,
druskos.

Iš vištienos šlaunelių išimkite kaulus, mėsą plonai išmuškite, pabarstykite česnakais, pipirais, druska. Nugarinę įpjaukite į tris arba keturias dalis (ne iki galo), pabarstykite druska, žolelėmis ir, pradedant nuo apatinio gabalėlio, klokite išmuštos šlaunelės mėsą, ant jos dėkite stambiai tarkuotų morkų, pakeptų su svogūnais, sluoksnį, tada užverskite kitą gabalėlį nugarinės, vėl pabarstykitedruska, klokite šlaunelės mėsą, ant jų dėkite troškintų špinatų sluoksnį (pakepinkite aliejaus šlakelyje smulkintą česnaką ir aitriosios paprikos puselę.

Ant folijos užpilkite šlakelį aliejaus, dėkite kepsnį, sandariai suvyniokite ir palaikykite šaldytuve 4,5 val. Tada pašaukite į 200 laipsnių karštumo orkaitę ir kepkite 1 val. 15 min. Prapėškite foliją, mėsą palaistykite susidariusiu skysčiu ir dar kepkite, kol gražiai paraus.
Užberkite šaukštelį cukraus, užpilkite šaukštą citrinos sulčių, dėkite špinatus ir šiek tiek patroškinkite), vėl užverskite trečią sluoksnį nugarinės, vėl dėkite šlaunelę, morkas ir paskutinį sluoksnį nugarinės. Nugarinės viršų negiliai įpjaukite kaip tinklelį, šonus sutvirtinkite mediniais smeigtukais, mėsą įtrinkite česnakais, druska, pipirais ir gausiai aptepkite serbentų uogiene, ištrinta su 2 šaukštais alyvuogių aliejaus.