Šokoladiniai kiaušiniai su putėsiais

(6 porcijos)
150 g šaldytų aviečių,
5 g želatinos,
20 g miltinio cukraus,
6 šokoladinių tuščiavidurių kiaušinių (pvz. “Kinder” siurprizų),
100 g ml grietinėlės (33 proc. riebumo).

Velykų stalo puošmena – šokoladiniai kiaušiniai su putėsiais. Atšildykite avietes, sutrinkite, pertrinkite per sietelį, kad neliktų sėklelių. Želatiną užpilkite 1 šaukštu vasarošilčio vandens, kai išbrinks, kaitindami ištirpinkite (neužvirinkite). Į aviečių tyrę įmaišykite želatiną. Grietinėlę išplakite iki standumo su miltiniu cukrumi, porcijomis įmaišykite nesustingusį želatinos ir aviečių mišinį, viską gerai išmaišykite.

Nurėžkite šokoladinių kiaušinių viršūnėles (galima tiesiai arba rantytai) ir atsargiai, stengiantis nesulaužyti kiaušinio, išimkite viduje ėsantį “siurprizą”. Paruoštą želatinos ir aviečių mišinį, konditeriniu maišeliu įšspauskite į šokoladinių kiaušinių ertmes ir dėkite 30 min. į šaldytuvą stingti. Prieš patiekdami, kiaušinius galite papuošti uogomis, mėtomis arba šokolado drožlėmis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *