Sausainiai “Kiaušinių puselės”

(5 porcijos)
220 g minkšto sviesto,
75 g miltinio cukraus,
pagal skonį tarkuotos citrinos žievelės geltonio,
vanilinio cukraus,
1 šaukšto pieno,
150 g miltų,
75 g krakmolo.

Papuošimui:
citrinų aptepo,
citrinų glaisto.

Sausainiai “Kiaušinių puselės” tinka Velykų stalui kaip skanus ir lengvai paruošiamas desertas vaikų vaišėms. Sviestą, miltinį cukrų, vaniliną, tarkuotas žieveles suplakite iki kremo konsistencijos. Įmaišykite miltus, pieną, krakmolą. Iškočiokite tešlos lakštą, 0,5 cm storio ir dėkite į šaldytuvą stingti.

Formele išspauskite tešlos kiaušinių formos lakštelius, pusei jų per vidurį išspauskite apvalias kiaurymes. Tešlos nuopjovas perminkykite, iškočiokite ir vėl išspauskite formele kiaušinių formos tešlos lakštelius.

Sausainius kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 210 laipsnių temperatūros maždaug 15 min. Ataušintus kiaušinių formos sausainius su ertmėmis viduryje aptepkite citrininiu glaistu, o be ertmių-citrininiu aptepu. Sausainius su kiauryme padėkite ant sausainių be kiaurymės, o į centrinę daubelę įdėkite papildomai citrinų aptepo.

Sausainius palaikykite ant konditerinių grotelių, kad apdžiūtų, ir patiekite. Citrinų aptepas: vienos citrinos sultis, 20 g sviesto, 1 kiaušinį, 2 šaukštelius krakmolo, 100 cukraus, 1 citrinos tarkuotą žievelės geltonį sumaišykite ir virkite ant mažos ugnies, nuolatos maišydami, kol sutirštės. O glazūrą galima pasigaminti iš citrinos sulčių ir miltinio cukraus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *