Migdolinė Velykų boba

(6 porcijos)
200 g džiovintų abrikosų,
250 g sviesto,
175 g cukraus,
žiupsnelio druskos,
1 citrinos nutarkuotos žievelės,
4 kiaušinių,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
400 g miltų,
50 g migdolų,
50 g graikinių riešutų,
4 šaukštų romo arba brendžio.

Sirupui:
1 apelsino,
1 citrinos,
3 šaukštų cukraus.

Glajui:
250 g cukraus miltelių,
25 g kokosų aliejaus,
4-5 šaukštų citrinų sulčių,
smulkintų migdolų.

Kambario temperatūros sviestą gerai išsukite su cukrumi, druska, citrinos žievele ir kiaušiniais. Įmaišykite romo ar brendžio, susmulkintus abrikosus ir sumaltus riešutus. Elektriniu plakikliu įmaišykite persijotus su kepimo milteliais miltus. Tešla turi būti labai tiršta, todėl naudokite specialų antgalį tešlai maišyti.

Paruoštą tešlą sukrėskite į kepimo formą ir pašaukite į 180 laipsnių karštumo orkaitę. Kepkite 50-60 min. Paruoškite sirupą: 1 apelsino sultis sumaišykite su 3 šaukštais cukraus ir kelias minutes pavirkite. Šiuo sirupu apšlakstykite bobą. Paruoškite glajų.

Sumaišykite įkaitintą kokosų aliejų, cukraus miltelius ir citrinų sultis. Bobą apliekite glajumi ir iškart apibarstykite smulkintais migdolais.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *