Kepta vištiena su daržovėmis

1 kg vištienos,
0.5 kg bulvių,
2 morkos,
2 raudonieji svogūnai,
2 paprikos,
4 šaukštai majonezo,
3-4 česnakų skiltelės,
2 šaukšteliai maltų paprikų,
šaukštelis vištienos prieskonių,
4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
šaukštas rudojo cukraus,
žiupsnelis kario,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.

Kepta vištiena su daržovėmis visada skani ir lengvai paruošiama. Sudėkite į dubenį majonezą, įberkite po šaukštelį maltų paprikų ir vištienos prieskonių, taip pat pagardinkite druska, pipirais, išspauskite česnakus ir gerai išmaišykite. Į paruoštą marinatą sudėkite gabalais pjaustytą vištieną ir gerai išmaišykite.

Uždenkite dubenį plėvele ir padėkite porai valandų į šaldytuvą. Bulves nuskuskite ir supjaustykite skiltelėmis. Paprikas supjaustykite juostelėmis, morkas – šiaudeliais, raudonuosius svogūnus – kubeliais. Pagaminkite daržovių pagardą: į dubenį supilkite alyvuogių aliejų, įberkite šaukštelį maltų paprikų, šaukštą cukraus, taip pat paskaninkite pipirais, druska ir kariu.

Viską išmaišykite šakute. Supilkite pagardą ant daržovių ir gerai išmaišykite. Daržoves tolygiai sudėkite į kepimo skardą, ant viršaus uždėkite vištieną, uždenkite folija ir pašaukite į iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 40 minučių. Tuomet foliją nuimkite ir dar 15-20 minučių pakepkite, kol vištiena įgis gražią auksinę plutelę.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *