Šokoladiniai sausainiai su druska

150-250 g karčiojo šokolado (kuriame ne mažiau kaip 70 proc. kakavos),
225 g sviesto (kambario temperatūros),
225 g nerafinuoto rudojo cukraus,
200 g miltų,
1 šaukštelis jūros druskos,
2 kiaušiniai,
150 g maltų migdolų,
300 g smulkintų makadamijų,
druskos,
rudojo cukraus (pabarstyti).

Šokoladiniai sausainiai su druska – tai puikus desertas netikėtam svečiui ir jums patiems. Sviestą su cukrumi sutrinkite iki vienalytės masės. Nuolat maišant suberkite persijotus miltus, įberkite druskos, įmuškite kiaušinius, galiausiai sudėkite riešutus ir į smulkius gabalėlius sulaužytą šokoladą.

Gautą masę susukite į maistinę plėvelę ir nakčiai padėkite į šaldytuvą. Prieš kepant įdėkite į šaldymo kamerą 5-10 minučių. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Sušalusią tešlą ištraukite iš šaldymo kameros, labai greitai supjaustykite, suformuokite rutuliukus.

Juos lengvai suplokite, pabarstykite druska ir ruduoju cukrumi. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 15-18 minučių. Būtinai stebėkite, kad nesudegtų.

Šokoladinis pyragas

(6 porcijos)
200 g sviesto,
275 g miltelinio cukraus,
4 kiaušiniai,
150 g miltų,
stiklinė maltų migdolų,
200 g juodojo šokolado,
60 ml brendžio,
šaukštelis vanilinio cukraus.

Šokoladinį pyragą iškepsite per 50 minučių. Jis skanus ir puikiai tinka svečiui patiekti. Kambario temperatūros sviestą sudėkite į dubenį, suberkite miltelinį cukrų ir išsukite. Plakant elektriniu plakikliu po vieną įmuškite kiaušinius. Kai masė taps vientisa, suberkite persijotus miltus ir maltus migdolus, viską gerai išmaišykite.

Šokoladą sulaužykite, sumeskite į nedidelį metalinį indelį, ištirpinkite virš garų. Į šokoladą supilkite brendį, viską sukrėskite į tešlą ir gerai išmaišykite. Kepimo formą ištepkite riebalais ir supilkite paruoštą tešlą. Pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., tada atvėsinkite ir supjaustykite gabalėliais. Skanu tiekti su plakta grietinėle.

Šokoladinis pyragas su šaldytomis avietėmis

(6 porcijos)
4 kiaušiniai,
3/4 stiklinės natūralaus jogurto,
150 g rudojo cukraus,
150 g sviesto,
1,5 stiklinės miltų,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
2 šaukštai konjako arba brendžio,
po 100 g juodojo ir
pieninio šokolado,
šaldytų aviečių.

Avietes atšildykite, sudėkite į sietelį, įtaisykite jį virš dubens. Kai uogos nivarvės, palikite nudžiūti. Smulkintą abiejų rūšių šokoladą sudėkite į molinį dubenėlį, įstatykite jš į karšto vandens vonelę. Maišykite, kol šokoladas išsilydys. Palikite pravėsti.

Kambario temperatūros sviestą gerai išsukite su cukrumi. Toliau maišant sukrėskite natūralų jogurtą, po vieną įmuškite kiaušinius. Įmaišykite pravėsusį šokoladą, konjaką. Po šaukštą suberkite su kepimo milteliais sumaišytus išsijotus miltus ir sukite, kol masė taps vientisa.

Stačiakampę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, sukrėskite į ją pusę šokoladinės masės. Ant viršaus dėkite sluoksnį aviečių, supilkite likusią tešlą. Kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 50 minučių. Atvėsusį biskvitinį pyragą puoškite likusiomis avietėmis, milteliniu cukrumi, šviežių mėtų lapeliais.

Šokoladiniai krepšeliai su kremu

(4 porcijos)
200 g šokolado (ne mažiau kaip 45 proc. kakavos),
200 ml 35 proc. riebumo grietinėlės,
pagal skonį cukraus miltelių,
100 g kreminio varškės sūrio arba minkštos varškės,
150-200 g įvairiaspalvinių marmeladinių saldainių (susmulkintų),
šviežių mėtų šakelių.

Šokoladiniai krepšeliai su kremu yra puikus gardėsis jūsų mažiesiems svečiams. O ir gamindami šiuos desertus sugaišite pos 35 minutes. Šokoladą ištirpinkite karšto vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje. Silikonines formeles ištepkite iš vidaus tirpintu šokoladu ir 5 min. palaikykite šaldytuve.

Pirmąjį šokolado sluoksnį silikoninėse formelėse patepkite antruoju šokolado sluoksniu ir vėl pašaldykite šaldytuve. Suplakite iki standžių putų grietinėlę, sumaišykite su cukraus milteliais ir kreminiu varškės sūriu. Iš formelių išimkite šokoladinius krepšelius.

Į juos priberkite įvairiaspalvių marmeladinių saldainių gabalėlių, ant jų konditeriniu maišeliu išspauskite varškės kremo roželes. Papuoškite įvairiaspalvių marmeladinių saldainių gabalėliais, mėtų lapeliais. Ruošiant šokoladinius krepšelius su kremu, marmeladinius saldainius galima pakeisti uogomis, vaisių gabalėliais.

Šventinis kremas su aviečių padažu

(4-5 porcijos)
350 g aviečių, dalį gražesnių uogų palikite papuošti,
120 g baltojo šokolado,
60 g karčiojo šokolado,
200 ml pieno,
300 ml 33 proc. riebumo grietinėlės,
6 kiaušinių trynių,
50 g cukraus,
20 g greitai brinkstančios želatinos,
6 šaukštų kambario temperatūros vandens.

Paruoškite šventiniam desertiniam stalui puikų, gardų kremą su aviečių padažu. Jūs užtruksite virtuvėjo viso 1 val. 40 min.+stingdymas. Sumaltas avietes pertrinkite per sietelį, kad neliktų sėklyčių. Dalį tyrės (100 g) atidėkite į šoną. Likusią dalį sumaišykite su 1 šaukštu cukraus, uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą.

Želatiną padalykite į 3 indelius, į kiekvieną įpilkite po 2 šaukštus virinto vandens ir 15 min. brinkinkite. Šokoladą smulkiai suskaldykite, padalykite į 2 indelius (90 g baltojo šokolado į vieną indelį, 30 g baltojo ir 60 g karčiojo-įkitą indelį). Pašildykite pieną, neužvirinkite.

Trynius suplakite su likusiu cukrumi, nuolat maišydami plona srovele supilkite pieną. Virinkite ant mažos ugnies nuolatos maišydami, kol mišinys sutirštės. Abiejų rūšių šokoladą atskirai ištirpinkite karšto vandens vonelėse. Trynių kremą padalykite į 3 dalis: vieną dalį sumaišykite su pirmojo šokolado indelio turiniu.

Antrą dalį sumaišykite su antrojo šokolado indelioturiniu, trečią-su atidėta aviečių tyre. Stačiakampę kepimo formą išklokite maistine plėvele, supilkite paruoštą šokolado kremą, pašaldykite 30 min. Aviečių ir trynių mišinį sumaišykite su ištirpinta želatina, įmaišykite 100 g standžiai suplaktos grietinėlės.

Sudėkite į formą aviečių ir grietinėlės sluoksnį, pašaldykite 30 min., taip pat paruoškite trečiąjį baltojo šokolado sluoksnį. Stingdykite desertą ne trumpiau kaip 4 val. Galima trumpam padėti į šaldymo kamerą, bet po to reikia perkelti į šaldytuvą, kad nesusidarytų kristalėlių.

Sustingusį kremą išverskite ant serviravimo lėkštės, jei paviršius nelygus, galite karštame vandenyje palaikytu plačiaašmeniu peiliu palyginti. Papuoškite likusiu aviečių padažu, avietėmis. Padažą galite patiekti atskirai.

Kakavos tortas

(10 porcijų)
5 kiaušinių,
5 šaukštų cukraus,
vanilinio cukraus,
70 g miltų,
40 g kakavos miltelių,
0,5 šaukštelio kepimo miltelių.

Kremui:
250 g maskarponės sūrio,
250 ml grietinėlės,
vanilinio cukraus,
3 šaukštų cukraus pudros,
1 pakelio grietinėlės standiklio,
4 šaukštų balintos saldžios kavos,
200 g trintų uogų su cukrumi,
puodelio stiprios balintos kavos su brendžiu aplaistyti.

Papuošimui:
100 g pieniško šokolado,
kakavos miltelių,
smulkintų graikinių riešutų.

Kakavos tortas puikiai tiks desertui prie kavos ar arbatos puodelio. Sugaišite nedaug laiko virtuvėje ir turėsite gardų desertą. Kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų plakite elektriniu plakikliu 5-7 min., kol masė pasidarys šviesi ir labai puri. Miltus sumaišykite su kakavos ir kepimo milteliais, persijokite, suberkite į kiaušinių masę ir atsargiai, kruopščiai išmaišykite.

Tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą nedidelę kepimo skardą (maždaug 35×40 cm) ir pašaukite į 200 laipsnių karštumo orkaitę. Kepkite 10 min. Iškeptą biskvitą apverskite ant kepimo popieriaus lakšto ir atsargiai nuimkite popierių, ant kurio biskvitas kepė. Atvėsinkite. Tada biskvitą padalykite į 3 vienodas dalis.

Pagaminkite kremą: maskarponės sūrį šluotele išplakite su vaniliniu cukrumi, cukraus milteliais ir kava, grietinėlę išplakite iki standumo ir pamažu įmaišykite į kremą. Kiekvieną biskvito lakštą gerai sudrėkinkite balinta kava su brendžiu. Visus biskvitus aptepkite lygiomis kremo dalimis ir sudėkite vieną ant kito.

Apatinį biskvito sluoksnį prieš padengdami kremu aptepkite trintomis uogomis su cukrumi. Dėkite tortą į šaldytuvą, kad kremas sustingtų. Papuoškite tarkuotu šokoladu ir kakava. Šonus galite aplipinti smulkintais graikiniais riešutais.