Krepšeliai su kumpiu, žalumynų ir riešutų pagardu

Tešlai:
210 g miltų,
šaukštelis druskos,
100 g minkšto sviesto,
65 ml vandens.

Įdarui:
6 kiaušiniai,
6 šaukštai grietinės,
100 g trupintos fetos,
pagal skonį druskos,
pipirų,
200 g vytinto kumpio,
pusė stiklinės lazdynų riešutų,
2 šaukštai kapotų petražolių,
šaukštas pesto su bazilikais,
100 g graikiško natūralaus jogurto.

Krepšeliai su kumpiu, žalumynų ir riešutų pagardu – puikus užkandis pasitinkant svečius ir norint juos nustebinti.Norint tokį gardėsį pasigaminti, jums reikės persijoti miltus su druska, suformuoti įdubimą ir sudėti kubeliais pjaustytą sviestą. Viską greitai sutrinti tarp pirštų, supilti vandenį ir kuo skubiau užminkyti tešlą.

Toliau, suformavus skritulį, įvyniokite į maistinę plėvelę ir atšaldykite. Po to iškočiokite ir išklokite keksiukų kepimo formeles. Subadžius įtiestą tešlą (kad neišsipūstų) kepkite 13 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Kiaušinius elektriniu plakikliu išplakite su grietine, trupinta feta, berkite druskos ir pipirų. Suverskite į krepšelius ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Riešutus nuplaukite, sukapokite, pakepinkite sausoje keptuvėje.

Juos (dalį palikite papuošti) sumaišykite su kapotomis petražolėmis, graikišku jogurtu ir šaukštu pesto su bazilikais. Iškeptus krepšelius atvėsinkite, ant viršaus dėkite kumpio juostelių ir paskirstykite po kelis šaukštelius žalumynų padažo. Prieš tiekdami apibarstykite likusiais riešutais.

Šokoladinis uogų tortas

360 g graikinių riešutų,
100 g kakavos,
1/4 šaukštelio druskos,
230 g datulių be kauliukų,
60 ml šokoladinio sirupo,
120 g avokadų,
150 g uogų (vyšnių, aviečių ar kt.),
1/2 stiklinės cukraus.

Susmulkinkite riešutus ir sumaišykite su druska bei 50 g kakavos. 170 g datulių susmulkinkite elektriniu smulkintuvu ir sumaišykite su riešutų ir kakavos mase. Įpilkite šokoladinio sirupo ir gerai išmaišykite. Maišykite tol, kol masė taps panaši į vientisą tešlą. Šią tešlą padalykite pusiau, suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą 30-40 min.

Kol tešla vės, sumaišykite likusias datules ir kakavą. Sutrinkite elektriniu smulkintuvu, įdėkite susmulkintus avokadus. 120 g uogų, suberkite cukrų ir dar kartą sutrinkite. Iš šaldytuvo išimkite atvėsusią tešlą. Pusę tešlos tolygiai paskirstykite torto formoje. Suformuotą torto pagrindą patepkite šokoladiniu sirupu ir sudėkite datulių ir uogų mišinį.

Dar kartą patepkite šokoladiniu sirupu ir ant viršaus tolygiai paskirstykite likusią tešlą. Tortą papuoškite uogomis. Prieš patiekdami dar 30-40 min. palaikykite šaldytuve.

Nekeptas kakavos tortas

200 g sviesto,
2 pakuotės (apie 360 g) šokoladinių forminių sausainių,
50 g su sviestu kepintų migdolų,
250 g rikotos,
250 g maskarponės,
250 g plakamosios grietinėlės,
indelis sutirštintos kakavos,
1-2 šaukštai cukraus (nebūtinai),
apelsinų esencijos,
20 g želatinos.

Nekeptas kakavos tortas-puikus vasariškas gardėsis jūsų stalui. 1,5 pakuotės sausainių, skirtų torto pagrindui, sugrūskite grūstuve, sumalkite mėsmale arba susmulkinkite elektriniu smulkintuvu. Sviestą ištirpinkite ant nedidelės ugnies ir sumaišykite su sausainių trupiniais. Šią masę sudėkite į torto formą ir sutvirtinkite paspausdami šaukštu.

Ant šio pagrindo išdėliokite migdolus (šiek tiek įspauskite į pagrindą, kad geriau laikytųsi). Suplakite grietinėlę, įmaišykite rikotos ir maskarponės sūrius, supilkite sutirštintą kakavą, įlašinkite apelsinų esensijos ir gerai išmaišykite. Truputyje vandens išbrinkinkite ir ištirpinkite želatiną.

Įmaišykite į paruoštą kremą. Kremą supilkite ant sausainių pagrindo. Viršų apibarstykite sutrupintais likusiais sausainiais. Galima papuošti kokiais nors kakaviniais saldainiukais (dražė). Tortą įdėkite į šaldytuvą ir laikykite apie 12 val. Sustingusį tortą išimkite iš formos ir patiekite.

Pyragas su saulėgrąžomis ir migdolais

300 g miltų,
šaukštelis kepimo miltelių,
šaukštas medaus,
280 g cukraus,
druskos,
2 pakeliai vanilinio cukraus,
kiaušinis,
330 g sviesto arba margarino,
4 šaukštai vandens,
400 g gliaudytų saulėgrąžų,
100-150 g migdolų drožlių.

Į dubenį suberkite miltus, pakelį vanilinio cukraus, įberkite 120 g cukraus, kepimo miltelių, žiupsnelį druskos ir išmaišykite. Įmuškite kiaušinį, įdėkite medaus, įpilkite 130 g lydyto sviesto arba margarino ir užminkite tešlą. Paruoškite įdarą: pastatykite ant ugnies puodą (geriausia-nesvylančia danga) ir suberkite 160 g cukraus, pakelį vanilinio cukraus, saulėgrąžas, migdolų drožles, sudėkite 200 g sviesto arba margarino ir įpilkite vandens.

Leiskite mišiniui užvirti. Tešlą iškočiokite ir dėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Ant viršaus sudėkite įdarą, išlyginkite ir pašaukite 30 minučių į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių temperatūros. Pyragui iškepus, leiskite jam atvėsti, tuomet supjaustykite.

Sluoksniuoti pelėsinio sūrio rageliai

250 g bemielės sluoksniuotos tešlos,
150 g baltųjų pelėsių sūrio “Bonifaz” su česnakais,
12 šaukštelių apelsinų džemo,
migdolų drožlių.

Sluoksniuoti pelėsinio sūrio rageliai-puikus desertinis užkandis prie balto saldaus vyno taurės. Atšildytą tešlą iškočiokite ir padalinkite į 12 vienodų trikampėlių. Į kiekvieną jų dėkite po riekelę sūrio, šaukštelį apelsinų džemo.

Pabarstykite migdolų drožlėmis ir susukite. Ragelių viršų aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite 170 laipsnių karščio orkaitėje apie 30-35 minučių, kol gražiai paruduos.

Parmezano ir salierų salotos

8 salierų stiebai,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 šaukštai citrinų sulčių,
4 šaukštai parmezano kubelių,
1 1/2 stiklinės baltųjų pupelių,
3 šaukštai auksinių razinų,
40 g skrudintų migdolų,
druskos,
šviežių žolelių ar salierų.

Supjaustykite salierus vienodais griežinėliais. Užpilui sumaišykite aliejų, citrinų sultis ir tarkuotą sūrį. Apliekite juo pašildytas virtas pupeles. Viską suberkite į vieną dubenį ir sumaišykite su razinomis bei migdolais. Pagal skonį pagatdinkite druska ir prieskoninėmis žolelėmis.