Varškės tortas su avietėmis

80 g sviesto,
300 g šokoladinių sausainių,
220 ml plakamosios grietinėlės,
4 šaukšteliai pieno,
420 g varškės,
3 šaukštai cukraus,
3 šaukštai medaus,
420 g aviečių,
4 šaukštai želatinos,
vanilės.

Varškės tortas su avietėmis – skanus, gaivus tortas. Lengvai paruošiamas. Sausainius susmulkinkite elektriniu smulkintuvu, supilkite pieną bei ištirpintą sviestą ir gerai išmaišykite. Sudėkite į sviestu pateptą formą ir paspausdami šaukštu suformuokite torto pagrindą. Įstatykite į šaldytuvą, kad sustingtų.

Plaktuvu išplakite varškę, kad neliktų grūdelių, suberkite cukrų, pagardinkite vanile ir sudėkite medų. Kitame inde išplakite grietinėlę. Varškę ir grietinėlę sumaišykite. Įmaišykite išbrinkintą ir ištirpintą želatiną. Tada sudėkite avietes.

Atsargiai išmaišykite ir sukrėskite ant sausaininio torto pagrindo. Laikykite šaldytuve, kol tortas visiškai sustings (apie 6 val.).

Šokoladinis uogų tortas

360 g graikinių riešutų,
100 g kakavos,
1/4 šaukštelio druskos,
230 g datulių be kauliukų,
60 ml šokoladinio sirupo,
120 g avokadų,
150 g uogų (vyšnių, aviečių ar kt.),
1/2 stiklinės cukraus.

Susmulkinkite riešutus ir sumaišykite su druska bei 50 g kakavos. 170 g datulių susmulkinkite elektriniu smulkintuvu ir sumaišykite su riešutų ir kakavos mase. Įpilkite šokoladinio sirupo ir gerai išmaišykite. Maišykite tol, kol masė taps panaši į vientisą tešlą. Šią tešlą padalykite pusiau, suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą 30-40 min.

Kol tešla vės, sumaišykite likusias datules ir kakavą. Sutrinkite elektriniu smulkintuvu, įdėkite susmulkintus avokadus. 120 g uogų, suberkite cukrų ir dar kartą sutrinkite. Iš šaldytuvo išimkite atvėsusią tešlą. Pusę tešlos tolygiai paskirstykite torto formoje. Suformuotą torto pagrindą patepkite šokoladiniu sirupu ir sudėkite datulių ir uogų mišinį.

Dar kartą patepkite šokoladiniu sirupu ir ant viršaus tolygiai paskirstykite likusią tešlą. Tortą papuoškite uogomis. Prieš patiekdami dar 30-40 min. palaikykite šaldytuve.

Pudingas su obuoliais ir uogomis

2 didelių obuolių,
po stiklinę aviečių, mėlynių ar kitokių miško uogų,
2 šaukštų rudojo cukraus (obuoliams pabarstyti),
140 g miltų,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
50 g rudojo cukraus,
85 g sviesto,
2 kiaušinių,
2 šaukštelių pieno,
nuo vieno apelsino nutarkuotos žievelės.

Pasigaminkite lengvą desertą ne tik su kvapiomis miško uogomis, bet ir su obuoliais. Obuolius nuplaukite, nulupkite, perpjaukite per pusę ir pašalinkite sėklalizdžius. Vieną obuolį stambiai sutarkuokite, kitą supjaustykite kubeliais arba skiltelėmis.

Pjaustytą obuolį suberkite į indą su atšildytomis miško uogomis, užberkite du šaukštus rudojo cukraus ir viską gerai išmaišykite. Pusę obuolių ir uogų masės paskirstykite sviestu išteptame silikoniniame inde. Į miltus įmaišykite kepimo miltelius.

50 g cukraus ir tirpintą sviestą gerai išplakite elektriniu plakikliu. Kiaušinius atskirame inde išplakite iki vientisumo ir įmaišykite į sviesto masę. Ten pat įmaišykite pusę kiekio miltų ir pusę pieno. Tada supilkite likusius miltus ir pieną.

Galiausiai sumeskite apelsino žieveles ir tarkuotą obuolį. Du trečdalius tešlos supilkite ant pjaustytų obuolių ir uogų masės. Šaukštu gerai išlyginkite. Ant viršaus vėl krėskite pjaustytų obuolių ir uogų masės, ant jos-likusią tešlą.

Indą su pudingu dėkite į stačiakampę kepimo skardą, ją iki pusės pripildykite vandens. Pudingą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Tiekite supjaustytą gabalėliais.

Krepšeliai su įdaru

200 g miltų,
110 g sviesto,
kiaušinis,
žiupsnelis druskos,
pusė šaukštelio kepimo miltelių,
2 šaukštai miltelinio cukraus,
2 šaukštai grietinės,
žiupsnelis cinamono,
indelis ekologiško vyšnių džemo.

Želės sluoksniui:
2 stiklinės šaldytų aviečių,
100 g cukraus,
50 ml desertinio raudonojo vyno,
100 ml apelsinų sulčių,
15 g želatinos.

Pirmiausia užminkite tešlą: miltus ir kepimo miltelius persijokite per tankų sietelį, sumaišykite su druska, milteliniu cukrumi, padarykite kauburėlį ir sudėkite pjaustytą sviestą. Miltus ir sviestą maigykite pirštais, kol pasidarys trupiniai. Į juos įmuškite kiaušinį, sukrėskite grietinę, tešlą minkykite, kol nelips prie rankų.

Susukite ją į maistinę plėvelę ir valandą laikykite šaldytuve. Iš gerai atšaldytos tešlos iškočiokite vidutinio storumo lakštą. Pasirinkto dydžio formele iš tešlos išspauskite apskritimus. Iškepę krepšeliai bus gražesni, jei pasirinksite formelę dantytais krašteliais.

Paruoštus tešlos apskritimus kruopščiai klokite į keraminę ar silikoninę formą taip, kad jie dailiai priglustų prie kraštų. Kiekvieną krepšelį subadykite šakute, kad neišsipūstų. Į kiekvieną krepšelį berkite po truputį cinamono, krėskite po šaukštelį vyšnių džemo, jį išlyginkite šaukšteliu. Krepšelius kepkite 15-20 min., gerai įkaitintoje orkaitėje.

Kol krepšeliai kepa, paruoškite želės sluoksnį: uogas atšildykite, užberkite cukrumi, įpilkite truputį vandens, užvirinkite, supilkite vyną. Želatiną ištirpinkite virš garų, sumaišykite su apelsinų sultimis ir uogų mase. Viską atvėsinkite. Kai masė pradės stingti, sukrėskite ant krepšelių. Juos 2 val. laikykite šaldytuve.

Šokoladinis pyragas su šaldytomis avietėmis

(6 porcijos)
4 kiaušiniai,
3/4 stiklinės natūralaus jogurto,
150 g rudojo cukraus,
150 g sviesto,
1,5 stiklinės miltų,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
2 šaukštai konjako arba brendžio,
po 100 g juodojo ir
pieninio šokolado,
šaldytų aviečių.

Avietes atšildykite, sudėkite į sietelį, įtaisykite jį virš dubens. Kai uogos nivarvės, palikite nudžiūti. Smulkintą abiejų rūšių šokoladą sudėkite į molinį dubenėlį, įstatykite jš į karšto vandens vonelę. Maišykite, kol šokoladas išsilydys. Palikite pravėsti.

Kambario temperatūros sviestą gerai išsukite su cukrumi. Toliau maišant sukrėskite natūralų jogurtą, po vieną įmuškite kiaušinius. Įmaišykite pravėsusį šokoladą, konjaką. Po šaukštą suberkite su kepimo milteliais sumaišytus išsijotus miltus ir sukite, kol masė taps vientisa.

Stačiakampę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, sukrėskite į ją pusę šokoladinės masės. Ant viršaus dėkite sluoksnį aviečių, supilkite likusią tešlą. Kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 50 minučių. Atvėsusį biskvitinį pyragą puoškite likusiomis avietėmis, milteliniu cukrumi, šviežių mėtų lapeliais.

Šventinis kremas su aviečių padažu

(4-5 porcijos)
350 g aviečių, dalį gražesnių uogų palikite papuošti,
120 g baltojo šokolado,
60 g karčiojo šokolado,
200 ml pieno,
300 ml 33 proc. riebumo grietinėlės,
6 kiaušinių trynių,
50 g cukraus,
20 g greitai brinkstančios želatinos,
6 šaukštų kambario temperatūros vandens.

Paruoškite šventiniam desertiniam stalui puikų, gardų kremą su aviečių padažu. Jūs užtruksite virtuvėjo viso 1 val. 40 min.+stingdymas. Sumaltas avietes pertrinkite per sietelį, kad neliktų sėklyčių. Dalį tyrės (100 g) atidėkite į šoną. Likusią dalį sumaišykite su 1 šaukštu cukraus, uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą.

Želatiną padalykite į 3 indelius, į kiekvieną įpilkite po 2 šaukštus virinto vandens ir 15 min. brinkinkite. Šokoladą smulkiai suskaldykite, padalykite į 2 indelius (90 g baltojo šokolado į vieną indelį, 30 g baltojo ir 60 g karčiojo-įkitą indelį). Pašildykite pieną, neužvirinkite.

Trynius suplakite su likusiu cukrumi, nuolat maišydami plona srovele supilkite pieną. Virinkite ant mažos ugnies nuolatos maišydami, kol mišinys sutirštės. Abiejų rūšių šokoladą atskirai ištirpinkite karšto vandens vonelėse. Trynių kremą padalykite į 3 dalis: vieną dalį sumaišykite su pirmojo šokolado indelio turiniu.

Antrą dalį sumaišykite su antrojo šokolado indelioturiniu, trečią-su atidėta aviečių tyre. Stačiakampę kepimo formą išklokite maistine plėvele, supilkite paruoštą šokolado kremą, pašaldykite 30 min. Aviečių ir trynių mišinį sumaišykite su ištirpinta želatina, įmaišykite 100 g standžiai suplaktos grietinėlės.

Sudėkite į formą aviečių ir grietinėlės sluoksnį, pašaldykite 30 min., taip pat paruoškite trečiąjį baltojo šokolado sluoksnį. Stingdykite desertą ne trumpiau kaip 4 val. Galima trumpam padėti į šaldymo kamerą, bet po to reikia perkelti į šaldytuvą, kad nesusidarytų kristalėlių.

Sustingusį kremą išverskite ant serviravimo lėkštės, jei paviršius nelygus, galite karštame vandenyje palaikytu plačiaašmeniu peiliu palyginti. Papuoškite likusiu aviečių padažu, avietėmis. Padažą galite patiekti atskirai.