Moliūgų ir grybų apkepas

500 g molūgų,
500 g šviežių grybų,
3 šaukštai sviesto,
2 šaukštai maltų džiūvėsėlių,
2 kiaušiniai,
2-3 šaukštai grietinės,
kmynų,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.

Moliūgų ir grybų apkepas greitai ir lengvai pagaminamas. Moliūgus supjaustykite, išvirkite pasūdytame vandenyje, išgriebkite ir pertrinkite per tinklelį. Išvirtus ir supjaustytus grybus pakepinkite su sviestu.

Tada grybus, moliūgų masę ir kiaušinius sumaišykite, sudėkite į riebalais pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą indą, viršų apibarstykite džiūvėsėliais, apšlakstykite lydytu sviestu ir kepkite orkaitėje 15-20 minučių.

Krepšeliai su kumpiu, žalumynų ir riešutų pagardu

Tešlai:
210 g miltų,
šaukštelis druskos,
100 g minkšto sviesto,
65 ml vandens.

Įdarui:
6 kiaušiniai,
6 šaukštai grietinės,
100 g trupintos fetos,
pagal skonį druskos,
pipirų,
200 g vytinto kumpio,
pusė stiklinės lazdynų riešutų,
2 šaukštai kapotų petražolių,
šaukštas pesto su bazilikais,
100 g graikiško natūralaus jogurto.

Krepšeliai su kumpiu, žalumynų ir riešutų pagardu – puikus užkandis pasitinkant svečius ir norint juos nustebinti.Norint tokį gardėsį pasigaminti, jums reikės persijoti miltus su druska, suformuoti įdubimą ir sudėti kubeliais pjaustytą sviestą. Viską greitai sutrinti tarp pirštų, supilti vandenį ir kuo skubiau užminkyti tešlą.

Toliau, suformavus skritulį, įvyniokite į maistinę plėvelę ir atšaldykite. Po to iškočiokite ir išklokite keksiukų kepimo formeles. Subadžius įtiestą tešlą (kad neišsipūstų) kepkite 13 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Kiaušinius elektriniu plakikliu išplakite su grietine, trupinta feta, berkite druskos ir pipirų. Suverskite į krepšelius ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Riešutus nuplaukite, sukapokite, pakepinkite sausoje keptuvėje.

Juos (dalį palikite papuošti) sumaišykite su kapotomis petražolėmis, graikišku jogurtu ir šaukštu pesto su bazilikais. Iškeptus krepšelius atvėsinkite, ant viršaus dėkite kumpio juostelių ir paskirstykite po kelis šaukštelius žalumynų padažo. Prieš tiekdami apibarstykite likusiais riešutais.

Obuolių blyneliai su razinomis

Stiklinė kefyro,
2 kiaušiniai,
2 šaukštai cukraus,
2 obuoliai,
1.5 stiklinės kvietinių miltų,
0.5 šaukštelio sodos,
100 g razinų,
žiupsnelis druskos,
aliejaus.

Kefyrą, kiaušinius, cukrų, druską, gesintą sodą ir miltus sumaišykite. Tešlą išplakite. Tada sudėkite stambiai tarkuotus obuolius, suberkite razinas ir išmaišykite. Tešlą dėkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir kepkite blynelius, kol susiformuos graži auksinės spalvos plutelė.

Blyneliai su moliūgais

600 g miltų,
20 g cukraus,
25 g sviesto,
kiaušinis,
25 g mielių,
10 g druskos,
800 g pieno,
400 g moliūgų,
aliejaus.

Supjaustytus moliūgus iškepkite orkaitėje, pertrinkite, supilkite pieną, įdėkite mieles, ištirpintas šiltame piene, miltus ir palaikykite šiltai. Kai tešla pakils, supilkite išlydytą sviestą, su cukrumi ištrintą kiaušinį, įberkite druskos, gerai išmaišykite ir kepkite blynus.

Sklindžiai su obuoliais ir morkomis

250 ml kefyro,
250 ml pieno,
miltų,
2-3 kiaušiniai,
2 morkos,
4 obuoliai,
cukraus,
šaukštelis sodos,
druskos,
aliejaus.

Į dubenį supilkite kefyrą ir pieną, įberkite miltų (jei norite skystesnės tešlos, berkite mažiau, jei tirštesnės-daugiau). Cukraus ir druskos dėkite pagal skonį. Įmuškite kiaušinius ir įdėkite gesintos sodos.

Morkas ir obuolius sutarkuokite tiesiai į dubenį su tešla. Viską išmaišykite ir įpilkite į tešlą aliejaus. Kepkite sklindžius įkaitintoje keptuvėje su rafinuotu aliejumi.

Bananų sklindžiai

2 bananai,
300 ml kefyro,
3 kiaušiniai,
0.5 stiklinės cukraus,
70 g sviesto,
2 stiklinės kvietinių miltų,
10 g kepimo miltelių,
žiupsnelis druskos,
saulėgrąžų aliejaus.

Išlydykite sviestą ir leiskite jam atvėsti. Plakikliu gerai išplakite kiaušinius su cukrumi. Sumaišykite šiltą kefyrą, sviestą ir išplaktus kiaušinius. Bananus nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Atsargiai juos įmaišykite į kefyro ir kiaušinių mišinį. Persijokite miltus, į juos įberkite kepimo miltelių ir druskos. Saukėgrąžų aliejų įkaitinkite didelėje keptuvėje.

O dabar – svarbiausias momentas! Atsargiai, tačiau greitai sujunkite ir išmaišykite miltus su bananų, kefyro ir kiaušinių mase. Maišykite ne ilgiau nei 30 sekundžių, nes nuo to priklauso, kaip sklindžiai iškils. Nesijaudinkite dėl nedidelių gumuliukų tešloje, taip pat nepasiduokite pagundai dar kartą išmaišyti tešlą.

Ją į keptuvę dėkite valgomuoju šaukštu ir kuo greičiau uždenkite dangčiu. Sklindžius kepkite po 2 minutes iš abiejų pusių.