Virtų burokėlių ir grybų salotos

700 g burokėlių,
200 g pievagrybių,
svogūnas,
2 šaukštai graikinių riešutų,
2 skiltelės česnakų,
100 g majonezo.

Virtų burokėlių ir grybų salotos – skanu, greitai paruošiama.Burokėlius išvirkite ir nuluokite, po to sutarkuokite stambia tarka. Svogūnus supjaustykite kubeliais ir apkepkite aliejuje, kol įgis auksinę spalvą. Grybus nuplaukite ir supjaustykite kubeliais, suberkite į pakepintus svogūnus, išmaišykite ir kepkite, kol išgaruos išsiskyrusios grybų sultys ir kol grybai įgaus rusvą spalvą.

Tarkuotus burokėlius sudėkite į dubenį, ten pat įdėkite ir svogūnus su grybais. Nuvalytus graikinius riešutus sukapokite, česnaką sutarkuokite smulkia tarka, viską sudėkite į salotas, gerai išmaišykite, įdėkite majonezo ir dar kartą gerai išmaišykite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *