Velykų Bobutės pyragas

Desertai,Pyragai,Šventiniai,Velykų patiekalai

500 g kvietinių miltų,
40 g mielių,
150 g sviesto,
150 g razinų,
125 g pieno,
150 g cukraus,
6 kiaušinių trynių,
žiupsnelio druskos,
vanilinio cukraus,
cukatų papuošimui.

Glajui:
200 g cukraus pudros,
15 ml virinto vandens,
5 g citrinų sulčių.

Koks šventinis stalas be Velykų Bobutės pyrago? Mieles išmaišykite su šiltu pienu ir cukrumi, palikite kilti 15-20 min. Ištirpinkite sviestą, įberkite druskos, sudėkite išsuktus kiaušinių trynius, įberkite vanilinio cukraus, sudėkite mirkytas razinas, suberkite miltus.

Viską gerai išmaišykite. Paruoštą tešlą sukrėskite į riebalais išteptą kekso formą (tešla turi užpildyti pusę formos) ir 45 min. palikite šiltai kilti. Tuomet pašaukite į 190 – 200 laipsnių orkaitę ir kepkite 40-45 min.

Mediniu smeigtuku patikrinkite, ar iškepė. Pyragą palikite formoje atvėsti, tuomet išimkite. Iš cukraus pudros, vandens ir citrinų sulčių išvirkite glajų, užtepkite kelis sluoksniu ant kepinio. Papuoškite cukatais.

Parašykite atsiliepimą:

Ankstesnis:

Sekantis: