Rūgštynių padaže troškonta žuvų filė

250 g žuvų (lašišų, upėtakių) filė,
rūgštynių,
svogūnas,
50 g sviesto,
grietinėlės,
Provanso žolelių,
druskos,
maltų pipirų.

Rūgštynių padaže troškinta žuvų filė – puikus patiekalas jūsų pietums. Jums reikės svogūną supjaustyti ir apkepti su sviestu. Rugštynes supjaustykite, sudėkite į svogūnus ir vis pamaišydami kepkite 2-3 minutes.

Įpilkite grietinėlės. Žuvis apibarstykite druska, pipirais, provanso žolelėmis ir sudėkite į padažą. Troškinkite uždengę dangčiu po kelias minutes iš abiejų pusių.Garnyrą pasirinkite patys.

Šaltibarščiai su rūgštynėmis

150 g agurkų,
500 ml vandens,
krapų,
svogūnų laiškų,
stiklinė kefyro,
3 kietai virti kiaušiniai,
stiklinė gazuoto mineralinio vandens,
rūgštynių,
grietinės,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.

Karštą vasaros dieną atsigaivinkite šaltibarščiais su rūgštynėmis – skanu ir sotu bus, jei dar patieksite virtų bulvių su lūpinomis. Supjaustykite rugštynes ir 10 minučių virkite pasūdytame vandenyje. Atvėsinkite. Svogūnų laiškus ir krapus smulkiai supjaustykite, suberkite į dubenėlį, pabarstykite druska ir gerai sumaigykite grūstuvu.

Susmulkintus kiaušinius ir plonais šiaudeliais supjaustytus agurkus sudėkite į vandenį su rūgštynėmis ir išmaigykite. Supilkite šaltą kefyrą ir mineralinį vandenį, gerai išmaišykite, pagardinkite druska ir pipirais. Patiekite papuošę žalumynais ir įdėję grietinės.

Rugštynių sriuba su lydytu sūreliu

100 g jautienos,
200 g rūgštynių,
2 bulvės,
lydytas sūrelis,
kiaušinis,
0.5 morkos,
0.5 svogūno,
druskos,
lauro lapas,
juodųjų pipirų.

Pietums patiekite greitai paruošiamos ir skanios rugštynių sriubos su lydytu sūreliu.Išvirkite jautienos sultinį, pagardinkite druska, pipirais, sudėkite kubeliais supjaustytas bulves. Po pusę svogūno ir morkos susmulkinkite, apkepkite ir su sūreliu sudėkite į sultinį.

Virkite 20 minučių. Rugštynes susmulkinkite ir suberkite į sriubą. Kiaušinį išplakite, supilkite į sriubą, įdėkite lauro lapą ir dar keletą minučių pavirkite.

Šaltsriubė su rūgštynėmis

Ryšelis rūgštynių,
250 ml vandens,
250 ml kefyro,
50 g virtos ar keptos orkaitėje mėsos arba virtos dešros,
3-4 ridikėliai,
1/2 ilgavaisio agurko,
pora šakelių krapų,
2 kiaušiniai,
druskos,
cukraus.

Rūgštynes nuplaukite, smulkiai supjaustykite, sudėkite į verdantį vandenį ir virkite 5 min. Nuovirą drauge su rūgštynėmis atšaldykite. Tada į jį supilkite kefyrą, šiek tiek pasūdykite, įberkite žiupsnelį cukraus ir išmaišykite.

Agurką, ridikėlius, virtą ar keptą mėsą arba dešrą supjaustykite gabaliukais, krapus smulkiai sukapokite ir viską sudėkite į sriubą. Taip pat suberkite smulkiai kapotus kietai virtus kiaušinius.