Šaltibarščiai su rūgštynėmis

150 g agurkų,
500 ml vandens,
krapų,
svogūnų laiškų,
stiklinė kefyro,
3 kietai virti kiaušiniai,
stiklinė gazuoto mineralinio vandens,
rūgštynių,
grietinės,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.

Karštą vasaros dieną atsigaivinkite šaltibarščiais su rūgštynėmis – skanu ir sotu bus, jei dar patieksite virtų bulvių su lūpinomis. Supjaustykite rugštynes ir 10 minučių virkite pasūdytame vandenyje. Atvėsinkite. Svogūnų laiškus ir krapus smulkiai supjaustykite, suberkite į dubenėlį, pabarstykite druska ir gerai sumaigykite grūstuvu.

Susmulkintus kiaušinius ir plonais šiaudeliais supjaustytus agurkus sudėkite į vandenį su rūgštynėmis ir išmaigykite. Supilkite šaltą kefyrą ir mineralinį vandenį, gerai išmaišykite, pagardinkite druska ir pipirais. Patiekite papuošę žalumynais ir įdėję grietinės.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *