Burokėlių ir rūkytos vištienos salotos

2 burokėliai,
300 g vištienos,
2-3 kiaušiniai,
skardinė konservuotų raudonųjų pupelių,
svogūnas,
šaukštas aliejaus,
majonezo,
žiupsnelis cukraus.

Išalkote? pasigaminkite skanių ir greitai paruošiamų burokėlių ir rūkytos vištienos salotas.Rūkytą vištieną supjaustykite nedideliais kubeliais. Virtus burokėlius sutarkuokite, suberkite į vištieną: burokėlių turėtų būti 1.5-2 kartus daugiau nei vištienos. Iš pupelių skardinės nupilkite skystį, pupeles sudėkite į vištieną ir burokėlius.

Svogūnus smulkiai supjaustykite, pakepkite aliejuje, įberkite žiupsnelį cukraus. Svogūnams jis suteiks auksinę spalvą, be to sustiprins skonį. Išvirtus kiaušinius nulupkite, supjaustykite. Atvėsintus svogūnus ir kiaušinius sudėkite į salotas. Įdėkite majonezo, išmaišykite. Majonezą galite pakeisti padažu su “Riaženka” (išplakite stiklinę “Riaženkos”, šaukštelį citrinų sulčių, garstyčių ir druskos) ar kitu pagardu.

Sultingi kopūstų kotletai

400 g maltos vištienos,
200 g kapotų kopūstų,
3 šaukštai smulkintų petražolių,
svogūnas,
2 česnakų skiltelės,
2 šaukšteliai garstyčių,
2 šaukštai grietinės,
100 ml vandens,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
aliejaus.

Į virtuvės kombainą sudėkite maltą vištieną, kapotus kopūstus, petražoles, smulkintus česnakus ir svogūnus, įkrėskite šaukštelį garstyčių, įberkite druskos, pipirų ir gerai susmulkinkite. Iš gautos masės suformuokite nedidelius kotletukus ir pakepkite juos keptuvėje su aliejumi iš abiejų pusių, kol įgis gražią rusvą plutelę.

Atskirame inde išplakite grietinę su vandeniu, šaukšteliu garstyčių, druska ir pipirais. Šiuo padažu apliekite iškeptus kotletus, uždenkite keptuvę dangčiu ir patroškinkite ant labai mažos ugnies 10 minučių.

Šviežių kopūstų ir vištienos salotos

500 g vištienos filė,
400 g baltagūžių kopūstų,
1/2 stiklinės tarkuoto sūrio, puodelis džiūvėsėlių kubelių,
majonezo,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.

Išvirkite vištieną ir leiskite atvėsti. Kopūstus smulkiai supjaustykite, suberkite į atskirą indą, apibarstykite druska ir pipiris. Kad kopūstai taptų minkštesni, lengvai pamaigykite rankomis.

Atvėsusią vištieną supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais. Sumaišykite su kopūstais, suberkite tarkuotą sūrį, pagardinkite majonezu, išmaišykite ir apibarstykite džiūvėsėlių kubeliais.

Vištiena ir grybais įdaryti virtiniai

500 g kiaušininės virtos tešlos žr. receptus),
400 g vištienos filė,
400 g pievagrybių,
100 ml grietinėlės,
sviesto,
druskos.

Mėsą sumalkite. Pievagrybius nuvalykite, nuplaukite, susmulkinkite ir pakepkite svieste. Paruoštus grybus sumaišykite su malta mėsa, pilkite grietinėlę, pasūdykite ir gerai išmaišykite. Palikite 20 minučių.

Iš tešlos iškočiokite ploną lakštą ir paruoškite virtinius. Iškočiokite iš tešlos juostas ir ištepkite jas kiaušinio plakiniu. Dėkite po šaukštą įdaro, 5-6 cm atstumu vieną nuo kito. Lenkite tešlą išilgai pusiau. Stikline išpjaukite skritulius aplink įdarą. Kraštus gerai užspauskite Užsukite juos virvele.

Ravioliai su vištiena ir paprikomis

Tešlai:
200 g miltų,
2 kiaušiniai,
druskos.

Įdarui:
150 g virtų bulvių,
trynys,
2 vištų ketvirčiai,
sviesto,
2 šaukštai vyno,
šalavijų lapelių,
petražolių,
maltų paprikų,
druskos.

Padažui:
raudona ir geltona saldžioji paprika,
šaukštas aliejaus,
3 šaukštai grietinėlės,
petražolių.

Vištų ketvirčius su šalavijų lapeliais apkepkite svieste. Apšlakstykite vynu ir kaitinkite, kol jis išgaruos. Pilkite šiek tiek vandens, kad šlaunelės būtų apsemtos. Pasūdykite, berkite paprikų ir troškinkite dar 20 minučių ant silpnos ugnies. Ataušinkite.

Miltus berkite ant stalo, viduryje padarykite duobutę, įmuškite kiaušinius ir pasūdykite. minkykite, kol tešla taps elastinga bei tampri. Suvyniokite į plėvelę ir 30 minučių palikite. Atskirkite ketvirčių mėsą nuo kaulų ir odos, sukapokite, maišykite su troškinimo sultimis, dėkite sumaigytas bulves, trynį, berkite smulkintų petražolių ir gerai sumaišykite.

Tešlą padalykite pusiau ir iškočiokite 2 plonus lakštus. Klokite vieną ant miltais pabarstyto stalo, ant viršaus šaukštu išdėliokite įdaro kauburėlius. Užklokite antru lakštu. Sausainių formele ar žiedu apspauskite įdaro gumulėlius. Supjaustykite kvadratėliais, dėkite į verdantį vandenį ir virkite 8 minutes.

Kol ravioliai verda, paruoškite padažą ir pagardą. Paprikas nuvalykite, pašalinkite sėklas. Raudoną papriką supjaustykite žiedais ir 2 minutes kepkite su aliejumi. O geltoną papriką susmulkinkite ir 2 minutes troškinkite su likusiu aliejumi, grietinėle bei smulkintomis petražolėmis. Tiekite su padažu ir paprikomis.

Suktinukai su rūkytu sūriu ir vištiena

1 lavašas,
150 g riebios grietinės,
200 g rūkyto sūrio,
1/2 cukinijos,
100 g saulėje džiovintų pomidorų,
150 g keptos vištienos,
druskos,
šviežiai maltų pipirų,
mėgstamų žalių salotų lapų.

Suktinukai su rūkytu sūriu ir vištiena tinka užkandžiui prie pusiau sauso balto vyno. Plonais griežinėliais supjaustykite cukiniją ir kepkite su trupučiu aliejaus, kol gražiai pageltonuos. Išėmę cukinijas, toje pačioje keptuvėje apskrudinkite virtą smulkintą vištieną. Ištepkite vieną lavašo pusę grietine.

Išdėliokite supjaustytą rūkytą sūrį, kepintas cukinijas, plonomis juostelėmis smulkintus saulėje džiovintus pomidorus. Ant viršaus sudėkite pakeptus vištienos gabalėlius. Viską pabarstykite druska ir šviežiai maltais pipirais. Tvirtai suvyniokite. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.

Lavašo suktinį perpjaukite pusiau, abi puseles suvyniokite į aliuminio foliją ir kepkite, kol sūris išsilydys. Iškepusį vyniotinį supjaustykite vienodo dydžio storais griežinėliais ir patiekite su mėgstamomis salotomis.