Rugštynių sriuba su lydytu sūreliu

100 g jautienos,
200 g rūgštynių,
2 bulvės,
lydytas sūrelis,
kiaušinis,
0.5 morkos,
0.5 svogūno,
druskos,
lauro lapas,
juodųjų pipirų.

Pietums patiekite greitai paruošiamos ir skanios rugštynių sriubos su lydytu sūreliu.Išvirkite jautienos sultinį, pagardinkite druska, pipirais, sudėkite kubeliais supjaustytas bulves. Po pusę svogūno ir morkos susmulkinkite, apkepkite ir su sūreliu sudėkite į sultinį.

Virkite 20 minučių. Rugštynes susmulkinkite ir suberkite į sriubą. Kiaušinį išplakite, supilkite į sriubą, įdėkite lauro lapą ir dar keletą minučių pavirkite.

Vištienos kotletai su sūriu

800 g vištienos filė,
200 g minkštojo sūrio,
svogūnas,
2 šaukštai krakmolo,
150 ml grietinėlės (22 proc. riebumo),
1/2 šaukštelio prieskonių,
kiaušinis,
1/2 šaukštelio druskos,
30 g žalumynų.

Paruoškite pietums vištienos kotletus su sūriu.Vištieną sumalkite arba labai smulkiai supjaustykite. Į maltą mėsą suberkite tarkuotą sūrį, smulkiai supjaustytą svogūną, krakmolą, susmulkintus žalumynus, įmuškite kiaušinį, pagardinkite prieskoniais, druska ir gerai išmaišykite.

Po truputį supilkite grietinėlę (ją galite pakeisti kefyru). Stebėkite, kad masė nebūtų pernelyg skysta. Drėgnomis rankomis suformuokite kotletus ir iš abiejų pusių apkepkite. Patiekite su mėgstamu garnyru ir daržovėmis.

Šviežių kopūstų ir vištienos salotos

500 g vištienos filė,
400 g baltagūžių kopūstų,
1/2 stiklinės tarkuoto sūrio, puodelis džiūvėsėlių kubelių,
majonezo,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.

Išvirkite vištieną ir leiskite atvėsti. Kopūstus smulkiai supjaustykite, suberkite į atskirą indą, apibarstykite druska ir pipiris. Kad kopūstai taptų minkštesni, lengvai pamaigykite rankomis.

Atvėsusią vištieną supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais. Sumaišykite su kopūstais, suberkite tarkuotą sūrį, pagardinkite majonezu, išmaišykite ir apibarstykite džiūvėsėlių kubeliais.

Salotos su feta ir cukinijomis

300 g vyšninių pomidorų,
cukinija,
100 g fetos,
krapų,
petražolių,
saulėgrąžų,
svogūnų laiškų,
druskos,
1-2 skiltelės česnako,
šaukštelis alyvuogių aliejaus.

Šiek tiek pakepinkite išgliaudytas saulėgrąžas keptuvėje be aliejaus, kad jos kiek paskrustų. Perpjaukite pusiau vyšninius pomidoriukus, cukiniją supjaustykite plonais griežinėliais, fetą-kubeliais. Susmulkinkite svogūnų laiškus, krapus ir petražoles.

Išspauskite česnakus, pagardinkite druska (nepamirškite, kad ir fetos sūris- gana sūrūs), įpilkite šaukštelį alyvuogių aliejaus, viską išmaišykite ir leiskite kiek pastovėti.

Obuolių ir karamelizuotų riešutų salotos su sūriu

100 g įvairių salotų lapų,
1 saldus obuolys,
50 g smulkiai tarkuoto pekorino,
sauja graikinių riešutų,
1 šaukštas rudojo cukraus,
1 šaukštas alyvuogių aliejaus,
1/4 šaukštelio maltos paprikos,
1/4 šaukštelio druskos,
2 šaukštai balzaminio acto,
6 šaukštai alyvuogių aliejaus,
1 šaukštelis Dižono garstyčių.

Paruoškite riešutus: dubenyje sumaišykite graikinius riešutus, rudąjį cukrų, druską ir maltą papriką, paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 5 minutes 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Smulkiai sutarkuokite arba šiaudeliais supjaustykite obuolį.

Dubenyje sumaišykite actą, alyvuogių aliejų ir garstyčias, pagal skonį įberkite druskos. Paruoštą padažą sumaišykite su salotų lapais. Į lėkštes dėkite salotų lapus, sumaišytus su padažu, ant viršaus-obuolį, kepintus riešutus ir viską gausiai pabarstykite sūriu. Patiekite iš karto. Salotas galite paskaninti kepintos šoninės gabaliukais.

Viduržemio jūros salotos

3-4 pomidorai,
1 rutuliukas mocarelos,
12-15 juodųjų alyvuogių,
1 mėlynasis svogūnas,
duonos skrebučių,
1 česnako skiltelė.
6 šaukštai alyvuogių aliejaus,
3 šaukštai balzaminio acto,
sauja šviežių bazilikų lapelių,
druskos,
pipirų.

Paruoškite užpilą: sutrinkite česnaką su puse šaukštelio druskos, sumaišykite su balzaminiu actu ir alyvuogių aliejumi. Supjaustykite pomidorus ir svogūną, suplėšykite mocarelą. Apliekite salotas užpilu, pagardinkite smulkintais bazilikų lapeliais, juodosiomis alyvuogėmis ir duonos skrebučiais. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.