Obuolių blyneliai su razinomis

Stiklinė kefyro,
2 kiaušiniai,
2 šaukštai cukraus,
2 obuoliai,
1.5 stiklinės kvietinių miltų,
0.5 šaukštelio sodos,
100 g razinų,
žiupsnelis druskos,
aliejaus.

Kefyrą, kiaušinius, cukrų, druską, gesintą sodą ir miltus sumaišykite. Tešlą išplakite. Tada sudėkite stambiai tarkuotus obuolius, suberkite razinas ir išmaišykite. Tešlą dėkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir kepkite blynelius, kol susiformuos graži auksinės spalvos plutelė.

Blyneliai su moliūgais

600 g miltų,
20 g cukraus,
25 g sviesto,
kiaušinis,
25 g mielių,
10 g druskos,
800 g pieno,
400 g moliūgų,
aliejaus.

Supjaustytus moliūgus iškepkite orkaitėje, pertrinkite, supilkite pieną, įdėkite mieles, ištirpintas šiltame piene, miltus ir palaikykite šiltai. Kai tešla pakils, supilkite išlydytą sviestą, su cukrumi ištrintą kiaušinį, įberkite druskos, gerai išmaišykite ir kepkite blynus.

Sklindžiai su obuoliais ir morkomis

250 ml kefyro,
250 ml pieno,
miltų,
2-3 kiaušiniai,
2 morkos,
4 obuoliai,
cukraus,
šaukštelis sodos,
druskos,
aliejaus.

Į dubenį supilkite kefyrą ir pieną, įberkite miltų (jei norite skystesnės tešlos, berkite mažiau, jei tirštesnės-daugiau). Cukraus ir druskos dėkite pagal skonį. Įmuškite kiaušinius ir įdėkite gesintos sodos.

Morkas ir obuolius sutarkuokite tiesiai į dubenį su tešla. Viską išmaišykite ir įpilkite į tešlą aliejaus. Kepkite sklindžius įkaitintoje keptuvėje su rafinuotu aliejumi.

Sklindžiai su obuoliais

0.5 kg kvietinių miltų,
2 kiaušiniai,
4 šaukštai cukraus,
3 šaukštai aliejaus,
šaukštas mielių,
2 stiklinės pieno,
šaukštelis kepimo miltelių,
5 obuoliai,
vanilinio cukraus,
aliejaus kepti.

Miltus, kiaušinius, cukrų, aliejų, mieles, šiltą pieną ir kepimo miltelius gerai išmaišykite ir palikite valandą pastovėti (per tą laiką porą kartų tešlą pamaišykite, kad ji dar labiau pakiltų).

Nulupkite obuolius, sutarkuokite ir įmaišykite į tešlą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir šaukštu po truputį dėkite tešlą. Sklindžiai iškyla tiesiog akyse.

Bananų sklindžiai

2 bananai,
300 ml kefyro,
3 kiaušiniai,
0.5 stiklinės cukraus,
70 g sviesto,
2 stiklinės kvietinių miltų,
10 g kepimo miltelių,
žiupsnelis druskos,
saulėgrąžų aliejaus.

Išlydykite sviestą ir leiskite jam atvėsti. Plakikliu gerai išplakite kiaušinius su cukrumi. Sumaišykite šiltą kefyrą, sviestą ir išplaktus kiaušinius. Bananus nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Atsargiai juos įmaišykite į kefyro ir kiaušinių mišinį. Persijokite miltus, į juos įberkite kepimo miltelių ir druskos. Saukėgrąžų aliejų įkaitinkite didelėje keptuvėje.

O dabar – svarbiausias momentas! Atsargiai, tačiau greitai sujunkite ir išmaišykite miltus su bananų, kefyro ir kiaušinių mase. Maišykite ne ilgiau nei 30 sekundžių, nes nuo to priklauso, kaip sklindžiai iškils. Nesijaudinkite dėl nedidelių gumuliukų tešloje, taip pat nepasiduokite pagundai dar kartą išmaišyti tešlą.

Ją į keptuvę dėkite valgomuoju šaukštu ir kuo greičiau uždenkite dangčiu. Sklindžius kepkite po 2 minutes iš abiejų pusių.

Aguonomis įdaryti virtiniai

Įdarui:
2 stiklinės aguonų,
1/2 stiklinės cukraus,
1-2 šaukštai medaus arba 3 šaukštai uogienės.

Tešlai:
2 stiklinės miltų,
stiklinės vandens,
2-3 šaukštai aliejaus,
žiupsnelis druskos.

Aguonas užpilkite karštu vandeniu ir mirkykite per naktį. Išmirkusias nusausinkite, sugrūskite, sumaišykite su medumi ir cukrumi iki vientisumo. Iš nurodytų produktų užminkykite tešlą, iškočiokite lakštą ir supjaustykite jį kvadratais.

Dėkite įdaro ir formuokite virtinius. Leiskite virtinius į verdantį vandenį ir virkite 5-6 minutes, tiekite su sirupu, sultimis arba kompotu.