Kopūstų ir burokėlių salotos

Kopūsto gūžė,
morka,
burokėlis,
5 skiltelės česnakų,
1 l vandens,
250 g cukraus,
2 šaukštai druskos,
80 ml acto (9 proc.),
150 ml aliejaus.

Kopūstų ir burokėlių salotos – sveikos ir greitai bei lengvai paruošiamos, bet valgyti galėsite visą žiemą. Kopūstus supjaustykite nedideliais kvadratėliais. Morkas ir burokėlius sutarkuokite stambia tarka, česnakus supjaustykite žiedeliais. Viską sudėkite sluoksniais į paruoštą indą (tarkim, 3 litrų stiklainį).

Jei naudosite stiklainį, jį prikimškite standžiai. Galite įdėti aštrųjį pipirą – suteiks pikantiško skonio. Sūrimas: į verdantį vandenįįdėkite druskos, cukraus, aliejaus, acto. Palaukite, kol užvirs, nukelkite nuo viryklės ir užpilkite kopūstus.

Ant kopūstų viršaus reikėtų uždėti kokį svorį. Jei kopūstus dėsite į stiklainį, pildami sūrymą po stiklainiu padėkite peilį, kad stiklainis netrūktų. Kopūstai turi pastovėti ne trumpiau nei 5 valandas. Po to laikykite šaldytuve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *