Kakavinis pyragas

Tešlai:
300g. miltų,
150g. cukraus,
180g. sviesto,
1 kiaušinis,
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių,
2 valgomieji šaukštai kakavos.

Įdarui:
600g. varškės,
150g. grietinės,
150g. cukraus,
2 kiaušiniai,
3 valgomieji šaukštai krakmolo.

Tešlą geriausia pasiruošti iš anksto. Pirmiausia ištirpinkite sviestą, kai jis ataušta įmuškite kiaušinį ir suberkite cukrų. Gautą masę gerai išsukite, kol cukrus ištirpsta. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir kakavą. Gerai išmaišykite. Tešla turi nelipti prie rankų ir lengvai minkytis. Padalinkite ją į dvi dalis ir nakčiai įdėkite į šaldiklį.
Varškės įdarą paruošti užtruksite 15 minučių. Pirmiausia pertrinkite varškę, kad ji būtų tolygi ir puri. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir gautą masę supilkite į varškę. Įdėkite grietinę, krakmolą ir išmaišykite. Jei varškės masė Jums atrodo per skysta, įdėkite keletą šaukštų miltų.

Atšaldytą tešlą burokine tarka tarkuokite tiesiai į aliejumi pateptą kepimo skardą. Pirštais atsargiai suformuokite vientisą pyrago pagrindą. Sukrėskite varškės masę ir užtarkuokite antrą tešlos dalį. Kepkite 200C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 60 minučių.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *