Varškės tortas su avietėmis

80 g sviesto,
300 g šokoladinių sausainių,
220 ml plakamosios grietinėlės,
4 šaukšteliai pieno,
420 g varškės,
3 šaukštai cukraus,
3 šaukštai medaus,
420 g aviečių,
4 šaukštai želatinos,
vanilės.

Varškės tortas su avietėmis – skanus, gaivus tortas. Lengvai paruošiamas. Sausainius susmulkinkite elektriniu smulkintuvu, supilkite pieną bei ištirpintą sviestą ir gerai išmaišykite. Sudėkite į sviestu pateptą formą ir paspausdami šaukštu suformuokite torto pagrindą. Įstatykite į šaldytuvą, kad sustingtų.

Plaktuvu išplakite varškę, kad neliktų grūdelių, suberkite cukrų, pagardinkite vanile ir sudėkite medų. Kitame inde išplakite grietinėlę. Varškę ir grietinėlę sumaišykite. Įmaišykite išbrinkintą ir ištirpintą želatiną. Tada sudėkite avietes.

Atsargiai išmaišykite ir sukrėskite ant sausaininio torto pagrindo. Laikykite šaldytuve, kol tortas visiškai sustings (apie 6 val.).

Šokoladinis uogų tortas

360 g graikinių riešutų,
100 g kakavos,
1/4 šaukštelio druskos,
230 g datulių be kauliukų,
60 ml šokoladinio sirupo,
120 g avokadų,
150 g uogų (vyšnių, aviečių ar kt.),
1/2 stiklinės cukraus.

Susmulkinkite riešutus ir sumaišykite su druska bei 50 g kakavos. 170 g datulių susmulkinkite elektriniu smulkintuvu ir sumaišykite su riešutų ir kakavos mase. Įpilkite šokoladinio sirupo ir gerai išmaišykite. Maišykite tol, kol masė taps panaši į vientisą tešlą. Šią tešlą padalykite pusiau, suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą 30-40 min.

Kol tešla vės, sumaišykite likusias datules ir kakavą. Sutrinkite elektriniu smulkintuvu, įdėkite susmulkintus avokadus. 120 g uogų, suberkite cukrų ir dar kartą sutrinkite. Iš šaldytuvo išimkite atvėsusią tešlą. Pusę tešlos tolygiai paskirstykite torto formoje. Suformuotą torto pagrindą patepkite šokoladiniu sirupu ir sudėkite datulių ir uogų mišinį.

Dar kartą patepkite šokoladiniu sirupu ir ant viršaus tolygiai paskirstykite likusią tešlą. Tortą papuoškite uogomis. Prieš patiekdami dar 30-40 min. palaikykite šaldytuve.

Varškės ir aguonų tortas

1 kg 9 proc. riebumo varškės,
5-6 šaukštai cukraus,
2 pakeliai grietinėlės skonio želės,
2 pakeliai skirtingų skonių želės (kivių, braškių ar pa.),
1/2 stiklinės aguonų,
350 g forminių sausainių,
120 g lydyto sviesto.

Paruoškite skirtingų skonių želę ir įstatykite į šaldytuvą sustingti. Sausainius susmulkinkite elektriniu smulkintuvu ir sumaišykite su lydytu sviestu. Paruoštą sausainių masę sudėkite į torto formą. Grietinėlės skonio želę paruoškite taip, kaip parašyta ant pakelio, tik naudodami perpus mažiau vandens.

Tada į ją suberkite cukrų. Kai želė pravės, sudėkite varškę ir plaktuvu išsukite iki vientisos masės. Tuomet suberkite aguonas ir išmaišykite šaukštu. Sustingusią želę supjaustykite kubeliais ir įmaišykite į varškės masę. Viską supilkite ant sausainių pagrindo ir padėkite į šaldytuvą 12 val.

Meduolinis tortas su bananais

400 g riebios grietinės,
7 šaukštai cukraus,
šaukštelis citrinų ekstrakto,
600 g paprastų meduolių,
2-4 bananai.

Grietinę sumaišykite su cukrumi ir citrinų ekstraktu. Kelis meduolius atidėkite tortui apibarstyti trupiniais. o kitus perpjaukite per pusę ir sutrupinkite. Į maistine plėvele išklotą formą suberkite pusę meduolių trupinių, sluoksnį išlyginkite ir truputį paslėkite.

Tada užpjaustykite 1-2 bananus ir užpilkite pusę grietinės mišinio. Tolygiai paskirstykite. Ant grietinės sluoksnio suberkite likusius trupintus meduolius, vėl šiek tiek paslėkite, užpjaustykite 1-2 bananus ir sukrėskite likusią grietinę. Papuoškite meduolių trupiniais.

Nekeptas kakavos tortas

200 g sviesto,
2 pakuotės (apie 360 g) šokoladinių forminių sausainių,
50 g su sviestu kepintų migdolų,
250 g rikotos,
250 g maskarponės,
250 g plakamosios grietinėlės,
indelis sutirštintos kakavos,
1-2 šaukštai cukraus (nebūtinai),
apelsinų esencijos,
20 g želatinos.

Nekeptas kakavos tortas-puikus vasariškas gardėsis jūsų stalui. 1,5 pakuotės sausainių, skirtų torto pagrindui, sugrūskite grūstuve, sumalkite mėsmale arba susmulkinkite elektriniu smulkintuvu. Sviestą ištirpinkite ant nedidelės ugnies ir sumaišykite su sausainių trupiniais. Šią masę sudėkite į torto formą ir sutvirtinkite paspausdami šaukštu.

Ant šio pagrindo išdėliokite migdolus (šiek tiek įspauskite į pagrindą, kad geriau laikytųsi). Suplakite grietinėlę, įmaišykite rikotos ir maskarponės sūrius, supilkite sutirštintą kakavą, įlašinkite apelsinų esensijos ir gerai išmaišykite. Truputyje vandens išbrinkinkite ir ištirpinkite želatiną.

Įmaišykite į paruoštą kremą. Kremą supilkite ant sausainių pagrindo. Viršų apibarstykite sutrupintais likusiais sausainiais. Galima papuošti kokiais nors kakaviniais saldainiukais (dražė). Tortą įdėkite į šaldytuvą ir laikykite apie 12 val. Sustingusį tortą išimkite iš formos ir patiekite.

Nekeptas tortas su uogomis

500 g grietinės,
stiklinė cukraus,
3 šaukštai želatinos,
300 g biskvito,
įvairių uogų (mėlynių, braškių, aviečių ar kt.).

Nekeptas tortas su uogomis puikiai tinka karštu vasaros metu. Tai gaivus desertas jūsų vaišių stalui. Želatiną užpilkite 1/2 stiklinės vandens, išbrinkinkite ir ištirpinkite. Grietinę suplakite su cukrumi. Nuolat maišydami į grietinę įmaišykite ištirpintą želatiną. Dubenį išklokite maistine plėvele ir sluoksniuodami į jį dėkite uogas bei gabalėliais laužytą biskvitą.

Po truputį vis užpilkite grietinės masės. Taip užpildykite dubenį. Laikykite šaldytuve apie 3 val. Tada atsargiai išverskite ant lėkštės ar tortinės ir nuimkite plėvelę. Papuoškite uogomis.