Burokėlių ir rūkytos vištienos salotos

2 burokėliai,
300 g vištienos,
2-3 kiaušiniai,
skardinė konservuotų raudonųjų pupelių,
svogūnas,
šaukštas aliejaus,
majonezo,
žiupsnelis cukraus.

Išalkote? pasigaminkite skanių ir greitai paruošiamų burokėlių ir rūkytos vištienos salotas.Rūkytą vištieną supjaustykite nedideliais kubeliais. Virtus burokėlius sutarkuokite, suberkite į vištieną: burokėlių turėtų būti 1.5-2 kartus daugiau nei vištienos. Iš pupelių skardinės nupilkite skystį, pupeles sudėkite į vištieną ir burokėlius.

Svogūnus smulkiai supjaustykite, pakepkite aliejuje, įberkite žiupsnelį cukraus. Svogūnams jis suteiks auksinę spalvą, be to sustiprins skonį. Išvirtus kiaušinius nulupkite, supjaustykite. Atvėsintus svogūnus ir kiaušinius sudėkite į salotas. Įdėkite majonezo, išmaišykite. Majonezą galite pakeisti padažu su “Riaženka” (išplakite stiklinę “Riaženkos”, šaukštelį citrinų sulčių, garstyčių ir druskos) ar kitu pagardu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *